BNM-Motoren is een bedrijf wat uit hobby is geboren.
Bas eN Marco (en Lia), waaraan het bedrijf zijn naam dankt, kennen elkaar al jarenlang. Ze kwamen met elkaar in contact doordat zij beiden motor reden en graag sleutelden . Steeds vaker werd hen geadviseerd om een eigen bedrijf te starten. Daarom zijn ze in 2003 zich gaan inschrijven bij de kamer van koophandel.
 
 

Begonnen in de hobbyruimte in de wijk Dubbeldam. Niet het ideale natuurlijk, daarom werd al snel gezocht naar een betaalbaar bedrijfspand. Dat vonden zij aan de Maxwellstraat 49. Het was een hele sprong vanuit een garagebox/c.q. hobbyruimte naar een echt bedrijfspand dat minstens 5 x zo groot was. Toch voelden zij zich er op hun gemak, al was de indeling van het pand verre van ideaal. Na enkele verbouwingen ging het steeds meer op een echte motorzaak lijken. In het begin maar enkele dagdelen per week geopend en later steeds meer uitbreiding van openingstijden. Het bedrijf is opgestart met veel hulp van familie en vrienden.


In 2009 werd BNM Motoren zo groot, en breidde het assortiment dusdanig uit, dat er weer ruimtegebrek was. BNM Motoren groeide nogmaals uit zijn jasje. En buiten dat bleek ook dat het pand niet echt functioneel was. Omdat het pand één deur verder leeg kwam, was al snel duidelijk dat dit veel verbeterpunten had. Daarom werd besloten te gaan verhuizen. Vanaf Augustus 2010 is BNM Motoren verhuisd naar nr. 53.In 2013 hebben wij ons 10-jarig jubileum gevierd onder gezelschap van klanten, vrienden, familie en alle andere mensen die een steentje hebben bijgedragen aan de eerste 10 jaar BNM Motoren. 
 

De jaarlijkse open dag van BNM Motoren is sinds enkele jaren de aftrap van het motorseizoen in de regio. Met vele activiteiten willen wij eenmaal per jaar het motorseizoen laten beginnen. Vaak worden er nieuwe producten voor dat jaar gedemonstreerd en zijn er verschillende kortingsacties. De dag word ook muzikaal ingevuld door de aanwezigheid van een band. Ook is er gedacht aan de kids, door middel van een speelhoek, voorzien van een springkussen. Ook aan een hapje en een drankje is gedacht.

Naast de open dag organiseren wij ook twee maal per jaar een toerrit. In het voorjaar is dit vaak een kortere rit, ingevuld met een gezamenlijke lunch. Met deze rit zoeken wij vaak een goed doel waar wij geld voor willen ophalen. Dit kan vanalles zijn, maar wij proberen het lokaal en persoonlijk te houden. Zo hebben wij bijvoorbeeld al een toerrit gereden voor Hospice de Patio in Dordrecht. Een andere toerrit hebben wij de opbrengst gedoneerd aan geboortecentrum/kinderafdeling Rhena in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Per 1 januari 2015 heeft Marco de VOF verlaten. BNM Motoren word voortgezet door Bas en Lia.